AKTÍVAN

Aktív kikapcsolódás

A pihenésnek az aktív kikapcsolódás is része lehet.

Az alábbi lehetőségeket kínáljuk a hozzánk látogató vendégeink. Felhívjuk szíves figyelmüket, amennyiben bármelyik szolgáltatásunkat igénybe kívánják venni, kérjük előzetesen jelezzék telefonon vagy e-mailben, a tervezés és a gördülékenyebb lebonyolítás érdekében.

Szolgáltatásaink árai önköltségi árak. Az egyes szolgáltatásokról számlát biztosítunk, a fizetés feltételei egyedi megállapodás részét képezik. A szolgáltatások honlapon feltüntetett árai hozzávetőleges díjtételek, melyeket az egyedi megállapodás keretében módunkban áll változtatni. Az árak bruttó módon kerülnek feltüntetésre.

Aktív kikapcsolódás Szendrő
Aktív kikapcsolódás Szendrő
Aktív kikapcsolódás Szendrő
Aktív kikapcsolódás Szendrő
Aktív kikapcsolódás
Túra és idegenvezetés Szendrő
Túra és idegenvezetés Szendrő

Túra- és idegenvezetés

Családunk a helyi Természetjáró Szakosztály alapítója, ennek köszönhetően túra-, és idegenvezetést vállalunk Szendrőben és környékén.

A messzebbre kirándulni vágyókat akár Borsod – Abaúj – Zemplén megye különböző tájain (Cserehát, Aggteleki-karszt, Bükk, Zempléni-hegység) valamint Szlovákia területén, a Gömör-Tornai-Karszton és az Alacsony Tátrában is elkalauzoljuk. A szolgáltatás magába foglalja igény szerint az útvonaltervezést, útvonalleírás készítését, szakképzett túravezető biztosítását, a túrával kapcsolatos adminisztratív teendőket valamint a szervezési feladatokat.

A szakképzett idegenvezetők ismertetik a megtekintett útvonalon fellelhető természeti és kulturális értékeket, a kapcsolódó történelmi hátteret, a helyi érdekességeket és hagyományokat.

Túravezető napidíj: 7000 Ft /fő/nap
Idegenvezető napidíj: 9000 ft/fő/nap

Kenuzás, kenubérlés

A Szendrőtől 6 km-re található a Rakaca-víztározó, amely esetünkben nemcsak a fürdőzésre, hanem a kenuzásra is lehetőséget biztosít a vállalkozó szellemű vendégeknek. Igény szerint a vízre szállás előtt a szükséges alapismeretek oktatását és bemutatását biztosítjuk. A kezdő kenuzókkal még közös a lapátolás. A túrakenuk és a hozzájuk tartozó felszerelések (4 db 3 személyes kenu, 18 db kenulapát, 12 db mentőmellény) gyakorlott kenuzók részére bérelhetők. Elsősorban a Rakaca-víztározón, de igény szerint a Szendrő környékén lévő természetes és mesterséges vizeken történő használatra is. A szolgáltatás igénybevételének alapfeltétele az úszástudás.

Kenuzás kenubérlés
Kenuzás kenubérlés
Lovaglás
Lovaglás

Lovaglás

Északi – Középhegység mesés Gömör-Tornai Karszt vidékén fekszik a Szendrőtől 17 km-re található Szőlősardó nevezetű település. Az egyik helyi gazda mintegy kilenc lovat és csikókat tart udvarában.

Lovaikat némi távlovas tapasztalattal és többévnyi túrázással a hátunk mögött képezik úgy, hogy vendégeiknek a legkényelmesebb, legkezelhetőbb lovat adhassák, ezzel is élvezetesebbé téve a náluk töltött időt. Nemcsak pár órás lovaglásra, hanem hosszabb lovastúrákra is van lehetőség, természetesen szakképzett lovasoktatók kíséretével.

A lovastúrák alkalmával a következő helyeket látogathatják meg a résztvevők: felújított perkupai népi lakóház együttest, Szinpetri vízimalmában a világ legnagyobb könyvét, a jósvafői tájházat, az állami Hucul ménest, a szelcepusztai Horthy-vadászkastélyt, amelynek kertjében dámszarvasok legelésznek, Szádvár romjait, a Magyar őskeresztény alapokon nyugvó tornaszentandrási ikerszentélyes templomot, a Pálos rend titokzatos Hármashegyi kolostorát és Szalonna árpádkori templomát is. Fontos megálló Aggteleki Baradla barlang, a bódvarákói Rákóczi cseppkő barlang.

Horgászás

A Rakacai víztározón, nemcsak a kenuzók, hanem a horgászat szerelmesei is hódolhatnak szenvedélyüknek. Horgászati lehetőség napijegy vagy éves jegy megváltásával lehetséges. A tó jellemző halai a ponty, az amúr, a süllő, a csuka, a dévérkeszeg, a karikeszeg és a domolykó.

Kenu bérleti díjszabása:

Időtartam 4 órás 1 napos
Kenuk száma össz. (ft) egységár (ft) össz. (ft) egységár (ft)
1 kenu 4000 4000 6000 6000
2 kenu 7000 3500 9000 4500
3 kenu 9000 3000 12000 4000
4 kenu 10000 2500 14000 3500
Rakacai-tó horgászás
Rakacai-tó horgászás
Masszázs
Masszázs

Masszázs

A hosszabb rövidebb séta, kikapcsolódást követően a vendégházba hazatérő vendég nem is kívánhatna többet, mint egy kellemes masszázs, mely nemcsak a testnek, hanem a léleknek is felüdülést jelent. A masszázs napjainkra közkedvelt stressz levezető, gyógyító módszerré vált. Komoly fiziológiás és élettani hatásokat gyakorol az emberi szervezet egészére, függően a választott masszázs fajtájától.

A masszázs hatékonyan képes kezelni olyan fájdalmakkal járó betegségeket, állapotokat, melyeknél a gyógyszerek, a fájdalomcsillapítók csupán a tünetek ideiglenes megszüntetésére alkalmasak. Masszőrünk 1994-ben végzett a SZOTE Egészségügyi Főiskola Gyógytornászképző szakán. A főiskolán tanulta meg a különböző masszázstechnikákat, amelyeket immár 25 éve a gyakorlatban is alkalmaz.