AKTÍVAN

Aktív kikapcsolódás

Tapasztald meg saját bőrödön az aktív kikapcsolódás élményét, mely testileg és lelkileg is garantáltan feltölt!

A pihenésnek az aktív kikapcsolódás is része lehet.

Az alábbi lehetőségeket kínáljuk a hozzánk látogató vendégeink. Felhívjuk szíves figyelmüket, amennyiben bármelyik szolgáltatásunkat igénybe kívánják venni, kérjük előzetesen jelezzék telefonon vagy e-mailben, a tervezés és a gördülékenyebb lebonyolítás érdekében.

Szolgáltatásaink árai önköltségi árak. Az egyes szolgáltatásokról számlát biztosítunk, a fizetés feltételei egyedi megállapodás részét képezik. A szolgáltatások honlapon feltüntetett árai hozzávetőleges díjtételek, melyeket az egyedi megállapodás keretében módunkban áll változtatni. Az árak bruttó módon kerülnek feltüntetésre.

Aktív kikapcsolódás Szendrő
Aktív kikapcsolódás Szendrő
Aktív kikapcsolódás Szendrő
Aktív kikapcsolódás Szendrő
Aktív kikapcsolódás
Túra és idegenvezetés Szendrő
Túra és idegenvezetés Szendrő

Túra- és idegenvezetés

Családunk a helyi Természetjáró Szakosztály alapítója, ennek köszönhetően túra-, és idegenvezetést vállalunk Szendrőben és környékén.

A messzebbre kirándulni vágyókat akár Borsod – Abaúj – Zemplén megye különböző tájain (Cserehát, Aggteleki-karszt, Bükk, Zempléni-hegység) valamint Szlovákia területén, a Gömör-Tornai-Karszton és az Alacsony Tátrában is elkalauzoljuk. A szolgáltatás magába foglalja igény szerint az útvonaltervezést, útvonalleírás készítését, szakképzett túravezető biztosítását, a túrával kapcsolatos adminisztratív teendőket valamint a szervezési feladatokat.

A szakképzett idegenvezetők ismertetik a megtekintett útvonalon fellelhető természeti és kulturális értékeket, a kapcsolódó történelmi hátteret, a helyi érdekességeket és hagyományokat.

Túravezetői díj: 2.000 Ft/óra (helyszíni kiszállás Szendrőből: 100 Ft/km)

Kenuzás, kenubérlés

A Szendrőtől 6 km-re található a Rakaca-víztározó, amely esetünkben nemcsak a fürdőzésre, hanem a kenuzásra is lehetőséget biztosít a vállalkozó szellemű vendégeknek. Igény szerint a vízre szállás előtt a szükséges alapismeretek oktatását és bemutatását biztosítjuk. A kezdő kenuzókkal még közös a lapátolás. A túrakenuk és a hozzájuk tartozó felszerelések (4 db 3 személyes kenu, 18 db kenulapát, 12 db mentőmellény) gyakorlott kenuzók részére bérelhetők. Elsősorban a Rakaca-víztározón, de igény szerint a Szendrő környékén lévő természetes és mesterséges vizeken történő használatra is. A szolgáltatás igénybevételének alapfeltétele az úszástudás.

Kenu bérleti díjszabása:

Időtartam 4 órás 1 napos
Kenuk száma össz. (ft) egységár (ft) össz. (ft) egységár (ft)
1 kenu 5000 5000 7500 7500
2 kenu 9000 4500 11000 5500
3 kenu 12000 4000 13500 4500
4 kenu 14000 3500 16000 4000

Kenu szállítási díja: Szendrőből a Rakacai víztározóhoz: 5000 Ft/alkalom (más helyszínre egyeztetés alapján egyedi díjazás).

Kenuzás kenubérlés
Kenuzás kenubérlés
Lovaglás
Lovaglás

Lovaglás

Északi – Középhegység mesés Gömör-Tornai Karszt vidékén fekszik a Szendrőtől 17 km-re található Szőlősardó nevezetű település. Az egyik helyi gazda mintegy kilenc lovat és csikókat tart udvarában.

Lovaikat némi távlovas tapasztalattal és többévnyi túrázással a hátunk mögött képezik úgy, hogy vendégeiknek a legkényelmesebb, legkezelhetőbb lovat adhassák, ezzel is élvezetesebbé téve a náluk töltött időt. Nemcsak pár órás lovaglásra, hanem hosszabb lovastúrákra is van lehetőség, természetesen szakképzett lovasoktatók kíséretével.

A lovastúrák alkalmával a következő helyeket látogathatják meg a résztvevők: felújított perkupai népi lakóház együttest, Szinpetri vízimalmában a világ legnagyobb könyvét, a jósvafői tájházat, az állami Hucul ménest, a szelcepusztai Horthy-vadászkastélyt, amelynek kertjében dámszarvasok legelésznek, Szádvár romjait, a Magyar őskeresztény alapokon nyugvó tornaszentandrási ikerszentélyes templomot, a Pálos rend titokzatos Hármashegyi kolostorát és Szalonna árpádkori templomát is. Fontos megálló Aggteleki Baradla barlang, a bódvarákói Rákóczi cseppkő barlang.

Horgászás

A Rakacai víztározón, nemcsak a kenuzók, hanem a horgászat szerelmesei is hódolhatnak szenvedélyüknek. Horgászati lehetőség napijegy vagy éves jegy megváltásával lehetséges. A tó jellemző halai a ponty, az amúr, a süllő, a csuka, a dévérkeszeg, a karikeszeg és a domolykó.

Rakacai-tó horgászás
Rakacai-tó horgászás
Masszázs
Masszázs

Masszázs

A hosszabb rövidebb séta, kikapcsolódást követően a vendégházba hazatérő vendég nem is kívánhatna többet, mint egy kellemes masszázs, mely nemcsak a testnek, hanem a léleknek is felüdülést jelent. A masszázs napjainkra közkedvelt stressz levezető, gyógyító módszerré vált. Komoly fiziológiás és élettani hatásokat gyakorol az emberi szervezet egészére, függően a választott masszázs fajtájától.

A masszázs hatékonyan képes kezelni olyan fájdalmakkal járó betegségeket, állapotokat, melyeknél a gyógyszerek, a fájdalomcsillapítók csupán a tünetek ideiglenes megszüntetésére alkalmasak. Masszőrünk 1994-ben végzett a SZOTE Egészségügyi Főiskola Gyógytornászképző szakán. A főiskolán tanulta meg a különböző masszázstechnikákat, amelyeket immár 25 éve a gyakorlatban is alkalmaz.

Kerékpározás

Barangoljátok be a környék látnivalóit kerékpárral, fedezzétek fel a közeli vagy épp távoli természeti kincseket két keréken.

Az alábbi kerékpárút térképpel segítünk, hogy könnyen megszervezhessétek túrátokat:
https://www.futas.net/terkep/magyarorszag/kerekparut-terkep.php?cim=Szendr%C5%91

Kerékpár bérlés: 2.000 Ft/nap

Kerékpározás
Kerékpározás
Szervizpont
Szervizpont
Országos kékkör szervizpont
Országos kékkör szervizpont
Országos kékkör

Országos Kékkör - Szervizpont

A vendégház az Országos Kékkör Szolgáltatóhálózati Partnerévé vált.

Ez annyit jelent, hogy a vendégházba lehetőség nyílik kerékpár szervizelésére.

A Természetjáró Igazolvánnyal rendelkezők számára ingyenesen tudjuk biztosítani a Kerékpáros műszaki elsősegély csomagot, és az abban rendelkezésünkre bocsátott eszközöket.

Bízunk benne ezen szolgáltatással is számos vendégünknek segítségére tudunk lenni a nálunk töltött idő zavartalan eltöltésében.