PÁLYÁZATOK

VP6-19.2.1.-12-2-17

Kedvezményezett neve: REORG-Ingatlan Ingatlanforgalmazó és Hasznosító Kft.

Pályázati felhívás neve, kódszáma: VP6-19.2.1.-12-2-17 kódszámú, BORSOD-TORNA-GÖMÖR Egyesület – Príma-Porta védjegy hálózat és az ehhez kapcsolódó integrált kulturális és öko-turisztikai kínálat fejlesztése

Projekt címe, azonosító száma: VÁR – LAK Vendégház Szendrő, térségspecifikus szolgáltatásbővítése 1918189528 Szerződött támogatás összege: 9 999 949 Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 70,00 %

Projekt tartalmának rövid bemutatása:

A szendrői vár tövében megbújó 12 fő befogadására alkalmas vendégházunk 2017 óta fogadja vendégeit nem csak az ország, hanem a világ számos szegletéből.

Jelen fejlesztés a vendégek visszajelzései alapján, a térségi termelők bevonásával szálláshely szolgáltatási tevékenységünk bővítését célozta meg:

Fejlesztéssel érintett helyszínek:

– Fogadótér- Étkező-nyári konyha: A vendégház hátsó frontjához tartozó tér teljes átépítésével a korábban nyitott, betonnal burkolt terület félig nyitott fogadó-és közösségi térré alakult. A gyógy-és fűszernövényekkel körbeültetett, kemencével és sparhelttel felszerelt nyári konyha időjárástól függetlenül remek lehetőséget kínál vendégeink számára a közös sütés-főzéshez, időtöltéshez.
A fedett közösségi részen elhelyezett helyi termék polcon kerülnek bemutatásra – a helyi őstermelőkkel közös együttműködésnek köszönhetően – a kézműves szörpök, mézek és egyéb termékek.

– Kert: A különleges növényállomány felméréséből készült botanikus kalauz tartalmát, a könnyebb befogadhatóság érdekében audio guide segítségével szeretnénk megismertetni az érdeklődőkkel. Bízunk benne, hogy az eszköz segítségével fogékonyabbá tehetjük a felnövekvő generációt is a természet szépségei iránt.
A gyermekek számára nem csak meseszép növényeket tartogatunk. A kert terepadottságait, és a rendelkezésre álló helyet kihasználva új csúszda, hinta, homokozó is várja a kalandra fogékony vendégeinket.

– Pince: A ház alatti pincerendszer felújításával reményeink szerint egy olyan rendezvénytér született, mely a jövőben számos író-olvasótalálkozó, művészeti kiállítás helyszíne lehet majd.

Eszközbeszerzés, szolgáltatások bővítése:

Sporteszközök: A kerékpárok, túrabotok, gps-ek beszerzésével a túrázni vágyók eszközpalettáját szerettük volna növelni. Szendrő és térsége gyönyörű természeti kincseket rejt, reméljük minél többen megismerik őket.

Bízunk abban, hogy a fejlesztés pozitív hatásait nemcsak a nálunk megszállók, hanem a térség vállalkozásai is érzik majd.

Projekt tényleges befejezési dátuma: 2020.12.31.

Európai Unió
Széchenyi 2020

TFC-M-1.1.2-2020-02391

Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési program

Támogatott projekt címe: Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció –magánszálláshelyek és egyéb szálláshelyek fejlesztése

Pályázat azonosító száma: TFC-M-1.1.2-2020-02391

Szerződött támogatás összege: 4 000 000 Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 100%

A támogatott projekt tartalmának rövid bemutatása:

A 2020-as év a fejlesztések éve volt vendégházunk szempontjából. A korszerűsítés során a kert, az épület szépültek, a vendégeinknek nyújtott szolgáltatási körök pedig bővültek.

Kert rendezése:
A nyári konyha kiegészítéseként a szabadtéri sütés-főzés szerelmeseinek, akár az igazi, csillagos ég alatti tábortűzi hangulat megidézéséhez szalonnasütő-bográcsozó hely került kialakításra. A kültéri játszó eszközök sora egy kis faházzal és feszültséglevezető trambulinnal bővült.

Épületen végzett fejlesztések:
A korszerűsítés során a vendégház „külseje és belseje” is megújult. Előbbi keretén belül a homlokzat új színt kapott, illetve redőnyöket cseréltünk, illetve kazán-és gázkészülék cserét végeztünk.

Szolgáltatások bővülése:
Számunkra nagyon fontos a megújulás. Nem csak a vendégház külcsínével kapcsolatosan, hanem az általunk nyújtott szolgáltatásokkal kapcsolatban is. Mindig igyekszünk vendégeink kedvében járni, új dolgokat kitalálni és megvalósítani.

A projektnek köszönhetően immár a házi kedvenccel (kutya, macska, stb.) érkezőknek kényelmes és biztonságos elhelyezést tudunk nyújtani. Az érdeklődőknek szauna szolgáltatást is tudunk biztosítani.

A támogatott projekt befejezési dátuma: 2021.03.31.