PÁLYÁZATOK

VP6-19.2.1.-12-2-17

Kedvezményezett neve: REORG-Ingatlan Ingatlanforgalmazó és Hasznosító Kft.

Pályázati felhívás neve, kódszáma: VP6-19.2.1.-12-2-17 kódszámú, BORSOD-TORNA-GÖMÖR Egyesület – Príma-Porta védjegy hálózat és az ehhez kapcsolódó integrált kulturális és öko-turisztikai kínálat fejlesztése

Projekt címe, azonosító száma: VÁR – LAK Vendégház Szendrő, térségspecifikus szolgáltatásbővítése 1918189528 Szerződött támogatás összege: 9 999 949 Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 70,00 %

Projekt tartalmának rövid bemutatása:

A szendrői vár tövében megbújó 12 fő befogadására alkalmas vendégházunk 2017 óta fogadja vendégeit az ország, illetve lassan mondhatjuk, hogy a világ sok szegletéből. A közös helyiségek (előszoba, konyha, 2 db fürdőszoba, étkező) mellett 4 db, igény szerint akár 1-1 külön lakrészre is bontható szoba várja a pihenésre, kikapcsolódásra vágyókat.

Jelen fejlesztés a vendégek visszajelzései alapján, a térségi termelők bevonásával szálláshely szolgáltatási tevékenységünk bővítését célozza meg:

Fejlesztéssel érintett helyszínek:

– Étkező-nyári konyha: A vendégház előtti nyitott terület átalakításával kialakuló, zárt, azonban igény szerint nyitottá is tehető közösségi tér a mellette lévő épített szabadtéri kemencével időjárástól függetlenül remek lehetőséget kínál vendégeink számára természetközeli közös sütés-főzéshez. Itt kerülnek bemutatásra – egy helyi őstermelővel közös együttműködésnek köszönhetően – a kézműves szörpök, lekvárok, befőttek és a mintakertben nevelt, helyben szárított gyógynövények.

– Kert: A különleges növényállomány felméréséből készülő botanikus kalauz tartalmát, a könnyebb befogadhatóság érdekében audio guide segítségével szeretnénk megismertetni az érdeklődőkkel. Bízunk benne, hogy ezzel is segítjük a természetismeret és környezet iránti szeretet elmélyülését a felnövekvő nemzedékben.
A remek terepadottságokat kihasználva csúszda, kerti játszótér is helyet kap a kertben.

– Pince: A ház alatti pincerendszer felújításával reményeink szerint egy olyan rendezvénytér születik, mely a jövőben számos író-olvasótalálkozó, művészeti kiállítás helyszíne lehet.

Eszközbeszerzés:

Sporteszközök: A kerékpárok, túrabotok, gps-ek beszerzésével egyrészt a túrázni, kirándulni vágyók eszközpalettáját szeretnénk növelni, másrészt nem titkolt célunk a passzív pihenők kedvének felcsigázása sem.

Bízunk abban, hogy a fejlesztés pozitív hatásait nemcsak a nálunk megszállók, hanem a térség vállalkozásai és turisztikai látnivalói is érzik majd.

Projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés): 2020.12.31

Európai Unió
Európai Unió
Széchenyi 2020